Tartaartje met geroosterde bloemkool
Ingrediënten
Bereidingswijze Tartaartje met geroosterde bloemkool
Stap 1
Extra benodigdheden: braadslede.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 220°C.
Stap 3
Pers de knoflook.
Stap 4
Pel de ui.
Stap 5
Snijd de roosjes van de bloemkool en kook ze in een pan met ruim kokend water in vier tot zes minuten beetgaar.
Stap 6
Laat de roosjes in een vergiet uitlekken.
Stap 7
Meng in een kom de knoflook met komijn, versgemalen peper, zout, de kappertjes en de helft van de koolzaadolie.
Stap 8
Schep de bloemkoolroosjes erdoor.
Stap 9
Verdeel dit mengsel in een braadslede.
Stap 10
Rooster de bloemkoolroosjes ongeveer twintig minuten in de oven tot ze beginnen te kleuren.
Stap 11
Snijd van de ui vier grote plakken van een cm dik.
Stap 12
Wrijf de tartaartjes in met zout en versgemalen peper.
Stap 13
Druk in de bovenkant van elk tartaartje een plak ui.
Stap 14
Bestrijk de tartaartjes dun met koolzaadolie.
Stap 15
Leg de tartaartjes met de uikant naar beneden in een koekenpan en bak deze kant in drie tot vier minuten mooi bruin.
Stap 16
Keer de tartaartjes en bak de andere kant in twee tot drie minuten mooi bruin.
Stap 17
De binnenkant mag rosé blijven.
Stap 18
Leg de tartaartjes op warme borden en schep de bloemkool ernaast.
Stap 19
Lekker met gekookte aardappelen.
