Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Tarte d'Alsace
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Tarte d'Alsace
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg en druk de randen goed tegen elkaar. Prik de bodem in met een vork en bestrooi met paneermeel.
Stap 2
Verhit de olie en bak hierin de sjalotjes, prei, tijm en knoflook 2-3 minuten. Klop de eieren los met de crème fraîche, zout en peper.
Stap 3
Verdeel het sjalotjesmengsel over de deegbodem en giet het eimengsel erover. Leg de geitenkaas erop.
Stap 4
Bak de taart circa 10 minuten in het midden van de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 170°C en bak nog circa 15 minuten verder tot de taart goudbruin en gaar is.
Stap 5
Serveer warm, besprenkeld met honing.
Aanvullende benodigdheden
- - taartvorm
Voedingswaarden
- Energie600 kcal
- Eiwit19 g
- Koolhydraten35 g
- Vet42 gWaarvan verzadigd19 g
