Tarte Tatin
Ingrediënten
Bereidingswijze Tarte Tatin
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220°C.
Stap 2
Kneed driekwart van de roomboter, drie kwart van de suiker en een halve theelepel zout door elkaar.
Stap 3
Voeg de bloem toe.
Stap 4
Als dit gemengd is, voeg je de eieren toe.
Stap 5
Kneed het deeg kort tot een samenhangend deeg.
Stap 6
Maak er een bal van en druk deze iets plat.
Stap 7
Wikkel het deeg in plastic folie en leg het minstens een half uur in de koelkast.
Stap 8
Schil de appels, snijd ze in vieren en haal het klokhuis eruit.
Stap 9
Smelt de rest van de roomboter en giet die in de taartvorm.
Stap 10
Verdeel de boter goed over de bodem en ga ook even met ‘n kwastje langs de zijkant.
Stap 11
Meng de rest van het suiker met het kaneel en strooi de kaneelsuiker over de boter.
Stap 12
Leg de partjes appel met de bolle kant naar beneden in de taartvorm.
Stap 13
Bestuif het werkvlak en de bovenkant van het deeg met wat bloem en rol het deeg uit.
Stap 14
Het deeg is vrij taai en zal, als het goed is, niet aan het werkvlak blijven plakken.
Stap 15
Rol het deeg voldoende uit zodat u met behulp van bijvoorbeeld een eetbord, een cirkel kunt uitsnijden.
Stap 16
Bedek de appels met het deeg en stop het deeg tussen de appels en de rand.
Stap 17
De appels gaan hierdoor wat rechtop staan, duw deze met ‘n platte hand weer terug.
Stap 18
Maak in het midden van het deeg een gaatje, zodat de stoom kan ontsnappen.
Stap 19
Bak de taart in 25 à 30 minuten goudbruin in de oven.
Stap 20
Laat de taart na het bakken even staan om de siroop nog even in de appels te laten trekken.
Stap 21
Leg een plat bord op de taart, keer de taartvorm en het bord samen snel om en verwijder voorzichtig de vorm.
Stap 22
Serveer de tarte tatin warm.
Stap 23
Lekker met vanille- of kaneelijs, slagroom of vanillesaus.
