Teriyaki van malse kipfilet met een Japanse wok van lentegroenten
Ingrediënten
Bereidingswijze Teriyaki van malse kipfilet met een Japanse wok van lentegroenten
Stap 1
Haal de kip uit de koeling en verwarm de oven voor op 120 °C.
Stap 2
Maak de peultjes schoon.
Stap 3
Zet een ovenschaal in de oven.
Stap 4
Meng alle ingrediënten voor de teriyaki in een klein steelpannetje en laat op hoog vuur circa 3 minuten wat indikken.
Stap 5
Pas op dat het niet aanbrandt.
Stap 6
Haal de gember en knoflook eruit.
Stap 7
Snijd de kipfilets in de lengte door en gebruik een kwastje om de filet in te smeren met teriyaki.
Stap 8
Maak het kwastje goed schoon.
Stap 9
Verhit een koekenpan of wok op hoog vuur smeer in met wat zonnebloemolie.
Stap 10
Bak hierin de kip 1 à 2 minuten zodat de saus karamelliseert.
Stap 11
Leg de kip in de ovenschaal en bestrijk met de saus.
Stap 12
Zet circa 10 minuten in de oven tot de kip gaar is, bestrijk nog twee keer met een kwastje saus.
Stap 13
Snijd de waspeen in de lengte in kwarten en verhit een wok op hoog vuur.
Stap 14
Voeg de resterende olie, de waspeen en de helft van het water toe aan de hete wok.
Stap 15
Snijd de peultjes schuin doormidden en voeg toe aan de wok, samen met het resterende water.
Stap 16
Hak de gember en knoflook fijn.
Stap 17
Voeg deze toe, samen met de taugé en sojasaus.
Stap 18
Wok de groenten nog 2 à 3 minuten en maak op smaak met zout.
Stap 19
Serveer de kipfilet op de groenten.
Stap 20
Lekker met Japanse noedels en lente-ui.
