Tex Mex kip met spek-aardappeltjes en rode salade
Ingrediënten
Bereidingswijze Tex Mex kip met spek-aardappeltjes en rode salade
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 2
Pel de knoflook en schil de ui.
Stap 3
Leg de kip in een ovenschaal en bestrooi met zout, 2/3 van de olie, koriander, komijn en chilipoeder.
Stap 4
Pers 2/3 deel van de knoflook er overheen en masseer de kip met de kruiden.
Stap 5
Braad de braadsticks in de oven in 30 à 40 minuten gaar.
Stap 6
Pers de laatste knoflookteen in een ovenschaal.
Stap 7
Doe hier de aardappels, spek en de rest van de olie bij.
Stap 8
Breng op smaak met zout en meng goed door.
Stap 9
Bak 20 à 25 minuten in dezelfde oven, schep ze na 10 minuten even om.
Stap 10
Snijd de ui in dunne halve ringen en bestrooi ruim met zout.
Stap 11
Laat 15 minuten staan en spoel dan goed af onder de kraan.
Stap 12
Snijd de tomaten in plakken en bestrooi met peper en zout.
Stap 13
Hak de jalapeñopepers grof.
Stap 14
Maak een salade van de tomaten, pepers en rode ui.
