Thaise curry met zalm, courgette en sperziebonen
Ingrediënten
Bereidingswijze Thaise curry met zalm, courgette en sperziebonen
Stap 1
Snijd de sperziebonen in stukjes. Schil en rasp de gemberwortel. Snijd de courgettes in halve plakjes. De zalmfilets droog en snijd in flinke stukken.
Stap 2
Snijd de limoen doormidden. Pers de helft uit en snijd de andere helft in partjes.
Stap 3
Kook de pandanrijst en sperziebonen samen gaar. Verhit intussen 1 eetlepel zonnebloemolie in een wok of koekenpan.
Stap 4
Roerbak hierin de kruidenpasta en gember 1 minuut. Bak de courgette 2 minuten mee.
Stap 5
Schenk de kokosmelk erbij, breng aan de kook en laat onder af en toe roeren iets inkoken.
Stap 6
Verhit intussen 1 eetlepel zonnebloemolie in een antiaanbakpan. Bestrooi de zalm met zout en peper en bak 4 minuten op de huid.
Stap 7
Schep de zalm bij de currysaus en laat nog enkele minuten pocheren, tot de zalm naar wens gaar is. Proef de saus en breng op smaak met het limoensap, zout en peper.
Stap 8
Serveer de rijst en sperziebonen in kommen. Schep er de zalm en saus overheen en serveer er een partje limoen bij.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie945 kcal
- Eiwit35 g
- Koolhydraten88 g
- Vet49 gWaarvan verzadigd21 g
Trefwoorden
