Thaise groentecurry met gember-garnalen
Ingrediënten
Bereidingswijze Thaise groentecurry met gember-garnalen
Stap 1
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Stap 2
Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en drie vijfde van de olie toe.
Stap 3
Bak de helft van de gehakte knoflook en helft van de peper kort aan, voeg de groenten toe en bak 5 minuten mee.
Stap 4
Schuif de groente naar de zijkant van de pan en bak op de bodem van de pan de currypasta 20 seconden aan.
Stap 5
Giet de kokosmelk erbij en breng aan de kook, laat dit vervolgens 5 minuten pruttelen op matig vuur.
Stap 6
Verhit de rest van de olie in een koekenpan op matig vuur en bak de rest van de peper en knoflook 1 minuut aan met de geraspte gember.
Stap 7
Warm hierin de garnalen 1 minuut door en breng op smaak met zout.
Stap 8
Serveer de rijst in warme diepe borden, met daarop de curry en garnalen.
Stap 9
Bestrooi met de gehakte cashewnoten en koriander.
