Thaise tomatensoep met kip en garnalen
Ingrediënten
Bereidingswijze Thaise tomatensoep met kip en garnalen
Stap 1
Breng het water aan de kook.
Stap 2
Snijd ondertussen een klein ondiep kruisje in de onderkant van de tomaten en verwijder de steelaanzet.
Stap 3
Dompel telkens 3 tomaten tegelijk in het water tot het vel loslaat, dat duurt zo'n 10 à 15 seconden per keer.
Stap 4
Doe ze direct in een grote bak met ijskoud water.
Stap 5
Haal alle velletjes van de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.
Stap 6
Snipper de ui.
Stap 7
Hak de knoflook fijn.
Stap 8
Snijd de paprika's in kleine blokjes.
Stap 9
Hak de gember fijn.
Stap 10
Bak de ui en knoflook met wat zonnebloemolie 1 minuut aan in een soeppan op hoog vuur.
Stap 11
Voeg de paprika, gember en peper toe, bak dit 5 minuten mee.
Stap 12
Kneus de stengels citroengras door er bijvoorbeeld met een steelpannetje op te slaan.
Stap 13
Voeg de stengels, tomatenblokjes, suiker en groentebouillon toe, breng aan de kook.
Stap 14
Zet het vuur laag en laat 15 minuten zachtjes koken.
Stap 15
Verwijder de stengels citroengras en pureer de soep met een staafmixer.
Stap 16
Voeg de kip toe en laat nog circa 5 minuten meekoken totdat deze gaar is.
Stap 17
Maak de soep op smaak met zout.
Stap 18
Verdeel de garnalen over de borden en schep de soep erover.
Stap 19
Hak de koriander grof en strooi over de soep.
Stap 20
Kooktip: als je na het kneuzen een knoop in de stengels citroengras legt, zijn ze makkelijker te verwerken.
