Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Tomatenpasta met gegrilde feta
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Tomatenpasta met gegrilde feta
Stap 1
Verwarm de ovengrill voor op 220°C. Meng in een ovenschaal de tomaten met de helft van de olie en de oregano. Schep om.
Stap 2
Leg het hele blok fetakaas in het midden op de tomaten en schenk er de resterende olie over. Bestrooi met chilipeper naar smaak en versgemalen peper.
Stap 3
Gaar in 20 - 25 minuten in de oven tot de kaas lichtverkleurd is en de tomaten gepoft.
Stap 4
Kook intussen de pasta in ruim water met zout in 6 - 8 minuten beetgaar.
Stap 5
Giet af en laat uitlekken in een vergiet. Druk de gegrilde feta en de tomaten fijn met een vork en roer tot een grove, romige saus.
Stap 6
Schep er de pasta door. Serveer in de warme ovenschaal.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie611 kcal
- Eiwit21 g
- Koolhydraten77 g
- Vet23 gWaarvan verzadigd8 g
