Tomatensoep
Ingrediënten
Bereidingswijze Tomatensoep
Stap 1
Breng een flinke pan water aan de kook.
Stap 2
Fruit ondertussen de ui, knoflook en de kruiden in de olijfolie in een soeppan.
Stap 3
Ontvel de tomaten door ze telkens met vijf tegelijk vijftien seconden in het kokende water te doen en vervolgens onder koud stromend water de velletjes te verwijderen.
Stap 4
Halveer de tomaten.
Stap 5
Voeg ze beetje bij beetje aan de bakkende uien toe en bak ze mee.
Stap 6
Laat het als de laatste tomaten erbij zijn gegaan nog vier minuten smoren en doe er vervolgens de bouillonblokjes bij.
Stap 7
Pureer alles met de staafmixer.
Stap 8
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Stap 9
Breng alles weer aan de kook.
Stap 10
Kruid het gehakt met peper, zout en nootmuskaat en kneed goed door.
Stap 11
Maak kleine balletjes van het gehakt en voeg deze toe aan de soep.
Stap 12
Laat in drie minuten gaar worden.
Stap 13
Voeg eventueel wat room in de pan toe of doe een scheutje room in de soepkommetjes of borden.
Stap 14
Knip ter garnering wat bieslook boven de soep fijn.
Stap 15
Serveer met stevig brood en gezouten boter.
