Tompouce van filodeeg met venkel en paddenstoelen
Ingrediënten
Bereidingswijze Tompouce van filodeeg met venkel en paddenstoelen
Stap 1
Knip van karton een ster van circa tien centimeter.
Stap 2
Zorg dat de filodeeg ontdooid is.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 4
Snijd de dragon heel fijn.
Stap 5
Vouw de stapeltjes filodeeg open en leg de kartonnen ster erop.
Stap 6
Snijd het filodeeg langs het karton tot een ster.
Stap 7
Trek de velletjes voorzichtig van elkaar los.
Stap 8
Bekleed de bakplaat met het bakpapier.
Stap 9
Leg acht sterren naast elkaar op de bakplaat en bestrijk ze dun met olijfolie.
Stap 10
Leg op elke ster nog een ster en bestrijk deze ook met olijfolie.
Stap 11
Bak de sterren in de oven in vier tot zes minuten goudbruin en krokant.
Stap 12
Leg ze voorzichtig op een rooster.
Stap 13
Schaaf de venkelknol op een mandoline of met een kaasschaaf in flinterdunne plakjes.
Stap 14
Meng de venkel in een kom met de pastis, een vierde van de olijfolie, wat zout en versgemalen peper en dragon.
Stap 15
Laat de venkel zo tenminste half uur staan en laat de venkel daarna in een zeef uitlekken.
Stap 16
Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen op hoog vuur al omscheppend bruin.
Stap 17
Roer honing, azijn en wat zout en peper erdoor en laat het vocht verdampen.
Stap 18
Leg op elk bord een ster van filodeeg en verdeel er veldsla en venkel over.
Stap 19
Schep de paddenstoelen erop en leg hierop weer een ster.
Stap 20
Verkruimel de zachte geitenkaas en snijd de dadels in reepjes.
Stap 21
Garneer de ster met de geitenkaas en dadelreepjes.
Stap 22
In plaats van de pastis, kunt u ook sinaasappelsap gebruiken.
Stap 23
De dragon kunt u eventueel vervangen voor oregano.
