Tonijn met paprikastoof
Ingrediënten
Bereidingswijze Tonijn met paprikastoof
Stap 1
Laat de tonijnsteaks ontdooien.
Stap 2
Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de uien in halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes oregano van de takjes.
Stap 3
Verhit 3 el olie in een ruime hapjespan en bak de ui en paprika 3 minuten op hoog vuur. Voeg de knoflook, tomaat, azijn en driekwart van de oregano toe en laat met de deksel op de pan 15 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met de olijven, peper en zo
Stap 4
Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 5
Bestrijk met de rest van de olie de tonijnsteaks. Verhit een grillpan zonder olie of boter en bak de tonijn 4 minuten. Keer halverwege. Serveer met de rijst en paprikastoof en garneer met de rest van de oregano.
