Turkse pizzaatjes met vegetarisch gehakt
Ingrediënten
Bereidingswijze Turkse pizzaatjes met vegetarisch gehakt
Stap 1
Verwarm de heteluchtoven voor tot 180 graden.
Stap 2
Verhit 1 eetlepel olie in een wok of hapjespan. Bak het Vivera Kruimgehakt in een paar minuten rondom bruin.
Stap 3
Voeg 3 eetlepels tomatenpuree met 3 à 4 eetlepels water toe. Schep door en voeg de gedroogde kruiden samen met een goeie snuf zout toe. Bak nog 1 minuut.
Stap 4
Verdeel de mini-tortilla’s over de bakplaat. Verdeel over elke tortilla een halve theelepel tomatenpuree en een halve theelepel olie.
Stap 5
Snijd de rode ui in ringen en de tomaten in partjes.
Stap 6
Beleg de pizzaatjes met het gebakken kruimgehakt, druk een beetje aan en beleg vervolgens met wat rode ui. Schuif de bakplaat 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Stap 7
Verdeel de tomaat over de pizza’s. Garneer met gehakte peterselie. En doe er voor de liefhebber een sliertje knoflook- en/of pittige saus op.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie636 kcal
- Eiwit25.7 g
- Koolhydraten88.7 g
- Vet17.6 gWaarvan verzadigd2.2 g
Trefwoorden
