Uitdeelcake met aardbei
Ingrediënten
Bereidingswijze Uitdeelcake met aardbei
Stap 1
Verwarm de oven op 160°C.
Stap 2
Bedek de bodem van het bakblik met bakpapier en vet de zijkanten in met boter.
Stap 3
Klop in een kom de boter met de helft van de poedersuiker met de handmixer tot een luchtige creme.
Stap 4
Breek een ei boven het botermengsel en klop het ei er met de handmixer door tot u hem niet meer ziet.
Stap 5
Doe dit ook met de andere eieren.
Stap 6
Klop steeds eerst voordat u het volgende ei toevoegt.
Stap 7
Voeg het bakmeel toe en klop alles tot een glad beslag.
Stap 8
Schenk het beslag in het bakblik en schuif dit in de oven.
Stap 9
Bak de cake in een half uur goudbruin en gaar.
Stap 10
Laat de cake vijf minuten in de vorm afkoelen.
Stap 11
Keer de cake op een rooster en trek het bakpapier eraf.
Stap 12
Roer in een kom de rest van de poedersuiker met het water tot een dun glazuur.
Stap 13
Strijk dit over de nog warme cake uit.
Stap 14
Laat de cake verder afkoelen.
Stap 15
Snijd de afgekoelde cake in stukken van 4 x 4 cm.
Stap 16
Leg elk stuk cake in een papieren vormpje.
Stap 17
Steek de aardbeien op cocktailprikkers en steek deze in de cakejes.
