Varkensfiletlapje met appelsalsa
Ingrediënten
Bereidingswijze Varkensfiletlapje met appelsalsa
Stap 1
Rasp de sinaasappel.
Stap 2
Gehak de zilveruitjes en de basilicum fijn.
Stap 3
Snijd de appels in vieren, verwijder de klokhuizen en schil de parten.
Stap 4
Snijd de parten in kleine blokjes.
Stap 5
Meng ze in een kom met sinaasappelrasp, mespunt mosterd, zilveruitjes, kappertjes, basilicum en wat zout en versgemalen zwarte peper tot een salsa.
Stap 6
Laat de salsa 20 minuten staan.
Stap 7
Wrijf de varkensfiletlapjes in met wat zout, peper en mosterd.
Stap 8
Verwarm de boter in een koekenpan.
Stap 9
Bak de varkensfiletlapjes op matig hoog.
Stap 10
vuur in 10-12 minuten mooi bruin en gaar, keer ze regelmatig.
Stap 11
Houd ze warm op een bord onder aluminiumfolie.
Stap 12
Schenk de azijn en het appelsap bij het bakvet en roer de aanbaksels los.
Stap 13
Kook alles op hoog vuur in tot een licht gebonden jus.
Stap 14
Breng zo nodig op smaak met wat zout en peper.
Stap 15
Leg de varkensfiletlapjes op warme borden en schep de jus erover.
Stap 16
Schep de appelsalsa in kleine glaasjes en zet ze op de borden.
