Varkenshaas gewikkeld in verse kruiden en rauwe ham
Ingrediënten
Bereidingswijze Varkenshaas gewikkeld in verse kruiden en rauwe ham
Stap 1
Extra benodigdheden: kleine braadslede of lage ovenschaal.
Stap 2
Hak de knoflook fijn.
Stap 3
Rasp de citroen.
Stap 4
Zorg dat de boter zacht is.
Stap 5
Hak alle kruiden heel fijn en meng ze in een kom met de knoflook, citroenrasp, wat zout en peper en de boter.
Stap 6
Vouw de punten van de varkenshaasjes dubbel, zodat de haasjes overal even dik zijn.
Stap 7
Snijd de varkenshaasjes dan elk in twee gelijke stukken.
Stap 8
Wrijf deze stukken rondom in met het kruidenmengsel en omwikkel ze strak met plakken rauwe ham.
Stap 9
Leg de haasjes in de braadslede of ovenschaal.
Stap 10
Roer in een kommetje de honing los met twee eetlepels witte wijn.
Stap 11
Bestrijk de rauwe ham rond de varkenshaasjes hiermee.
Stap 12
Schenk de resterende wijn op de bodem van de schaal.
Stap 13
Schuif de braadslede in de oven.
Stap 14
Schakel de oven in op 150°C en braad het vlees in ongeveer dertig minuten gaar.
Stap 15
Schakel de oven daarna in op 200°C en laat de ham in nog 5 minuten licht kleuren en knapperig worden.
Stap 16
Leg de haasjes op een plank.
Stap 17
Schenk het braadvocht in een steelpan en kook even bruisend in tot een mooie jus.
Stap 18
Snijd het vlees aan tafel in mooie plakken.
Stap 19
Serveer de plakken dakpansgewijs op warme borden.
