Varkensrollade met appel
Ingrediënten
Bereidingswijze Varkensrollade met appel
Stap 1
Schil de appels en snijd elke appel in twaalf partjes.
Stap 2
Pel de knoflooktenen en halveer deze in de lengte.
Stap 3
Verwarm de boter met een derde van de olijfolie in een braadpan en bak de rollade rondom bruin.
Stap 4
Verdeel de appelpartjes en knoflook erom heen, bak nog 2 minuten en schenk het appelsap erbij.
Stap 5
Braad de rollade met de deksel schuin op de pan in 40 minuten zachtjes gaar.
Stap 6
Keer regelmatig.
Stap 7
Verhit tegen het eind van de braadtijd twee derde van de olijfolie in een wok en roerbak de groenten met Italiaanse kruiden 2-3 minuten.
Stap 8
Voeg twee eetlepels water toe en warm nog 2-3 minuten door.
Stap 9
Laat de rollade onder aluminiumfolie 5 minuten rusten.
Stap 10
Schep de appel en knoflook in een schaal en laat de jus even inkoken.
Stap 11
Snijd de rollade in dunne plakken.
Stap 12
Schep de groenten op warme borden en leg de rollade met appelpartjes en knoflook erop.
Stap 13
Schenk de jus erover.
Stap 14
Lekker met aardappelpuree.
