Varkensrollade met sinaasappel
Ingrediënten
Bereidingswijze Varkensrollade met sinaasappel
Stap 1
Extra benodigdheden: braadslede, vleesthermometer.
Stap 2
Zorg dat de varkensrollade op kamertemperatuur is.
Stap 3
Per de knoflook.
Stap 4
Boen de sinaasappels schoon.
Stap 5
Rasp van een sinaasappel de oranje schil dun af en pers deze sinaasappel uit.
Stap 6
Hak de rasp heel fijn.
Stap 7
Snijd de andere sinaasappels met schil elk in acht parten.
Stap 8
Meng in een kom de knoflook met sinaasappelrasp, paprikapoeder, kaneel, komijn, wat zout, versgemalen peper en olijfolie.
Stap 9
Wrijf de varkensrollade rondom in met driekwart van dit mengsel.
Stap 10
Schep de sinaasappelparten door de rest van het knoflookmengsel.
Stap 11
Leg de varkensrollade in een braadslede en verdeel de sinaasappelparten met knoflook eromheen.
Stap 12
Schenk het sinaasappelsap op de bodem.
Stap 13
Steek de thermometer tot in het midden van het vlees.
Stap 14
Schuif de braadslede in de oven en schakel de temperatuur in op 150°C.
Stap 15
Braad de rollade ongeveer 90 minuten tot de thermometer 65°C aangeeft.
Stap 16
Schakel de oven dan in op 200°C en laat het vlees in vijftien tot twintig minuten licht kleuren.
Stap 17
De rollade is gaar als de kerntemperatuur 70°C of iets hoger is.
Stap 18
Laat het vlees op een plank onder aluminiumfolie tien minuten rusten.
Stap 19
Leg de sinaasappelparten op een bord.
Stap 20
Schenk het water bij het braadvocht in de braadslede, roer de aanbaksels los en schenk het vocht in een wijde pan.
Stap 21
Kook het vocht in tot een lekkere jus.
Stap 22
Snijd het vlees in dunne plakken en serveer met de sinaasappelparten en jus.
