Varkensrollade met wortel-granaatappelsalade
Ingrediënten
Bereidingswijze Varkensrollade met wortel-granaatappelsalade
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175 °C. Halveer de krieltjes en doe in een ruime ovenschaal. Verhit de boter in een koekenpan en bak de rollade rondom goud bruin.
Stap 2
Doe met het bakvet bij de krieltjes en breng op smaak met peper en zout. Rooster in circa 45 minuten goudbruin en gaar in de oven.
Stap 3
Schil de winterpeen en schaaf met een dunschiller in lange linten. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit.
Stap 4
Snijd de bosui in dunne ringetjes en meng met het citroenrasp en de helft van het sap, 4 el olijfolie en de granaatappelpitjes door de wortellinten. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 5
Doe de basilicum, mosterdmayonaise, de rest van het citroensap en de rest van de olijfolie in een hoge beker en pureer tot een gladde basilicummayonaise.
Stap 6
Breng op smaak met peper en zout. Snijd de rollade in plakjes. Serveer de krieltjes en rollade met de basilicum mayonaise en de wortelsalade.
