Vegetarische burgers met gesmoorde venkel
Ingrediënten
Bereidingswijze Vegetarische burgers met gesmoorde venkel
Stap 1
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op het pak en laat hem afkoelen.
Stap 2
Houd enkele blaadjes van de gewassen spinazie achter voor de garnering en laat de rest met ‘aanhangend water' snel slinken op matig vuur. Giet af, spoel koud en knijp het meeste vocht eruit.
Stap 3
Mix in een kom de quinoa, spinazie, eieren,geknipte bieslook, ragfijn gehakte knoflook, fijngesnipperde ui, geraspte Parmezaanse kaas, paneermeel en wat zout goed door elkaar.
Stap 4
Mocht het mengsel te nattig zijn, voeg wat paneermeel toe. Vorm 4 gelijkmatige burgers van het mengsel.
Stap 5
Doe de kleingesneden venkel met de olijfolie, verse of gedroogde tijm naar smaak, 2 eetlepels water en wat zout in een pan. Sluit af en laat 10 minuten smoren.
Stap 6
Voeg er de gehalveerde tomaatjes bij en smoor nog 3 minuten.
Stap 7
Verwarm zonnebloemolie in een koekenpan. Bak de burgers op middelmatig vuur 10 minuutjes per kant tot ze goudbruin zijn. Serveer in of met pitabroodjes met een blaadje spinazie, de venkel en de saus.
