Vegetarische lasagne met plantaardig rulgehakt
Ingrediënten
Bereidingswijze Vegetarische lasagne met plantaardig rulgehakt
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de knofl ook fi jn. Verhit 25 g boter in een hapjespan en bak het rulgehakt met de macaroni-/ spaghettigroenten en knofl ook 10 min. op een middelhoge stand. Roer regelmatig.
Stap 2
Voeg 150 ml melk en de pastasaus toe en breng aan de kook. Laat 15 min. zachtjes koken zonder deksel. Roer regelmatig. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Verhit intussen de rest van de boter in een pan en voeg de bloem toe. Laat, al roerend, in 5 min. garen. Voeg, beetje bij beetje, de rest van de melk toe tot alles is opgenomen. Laat de saus 5 min. zachtjes koken en roer regelmatig. Breng op smaak met zout en peper. Neem de bechamelsaus van de warmtebron
Stap 4
Snijd de mozzarella in plakken. Bedek de bodem van de ovenschaal met 1/5 van de bechamelsaus. Maak dan lagen van ¼ van de lasagnebladen, 1/3 van de pastasaus, weer 1/5 van de bechamel en ¼ van de geraspte kaas over. Herhaal deze lagen 2 keer. Dek af met de rest van de lasagnebladen en verdeel de resterende 1/5 van de bechamelsaus erover. Beleg met de mozzarella en bestrooi met de rest van de geraspte kaas.
Stap 5
Bak de lasagne in 30 min. in het midden van de oven goudgeel en gaar.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie882 kcal
- Eiwit47 g
- Koolhydraten62 g
- Vet46 gWaarvan verzadigd31 g
