Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Venkelsalade met carpaccio
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Venkelsalade met carpaccio
Stap 1
Snijd de stelen en het groen van de venkelknol.
Stap 2
Schaaf de venkelknol op een mandoline of in de keukenmachine in flinterdunne plakjes boven een kom.
Stap 3
Schep de venkelplakjes om met citroensap, olijfolie en wat zout en versgemalen peper. Laat de salade zo 10 minuten staan.
Stap 4
Schaaf intussen ook de stelen in dunne plakjes en hak het venkelgroen fijn.
Stap 5
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Schep ze op een bordje.
Stap 6
Vouw de plakjes carpaccio losjes dubbel en rol ze op tot roosjes.
Stap 7
Meng de rucola door de venkelsalade en verdeel de salade over kleine borden.
Stap 8
Verdeel de pijnboompitten, plakjes venkelsteel, kaasflinters en het venkelgroen erover en zet de carpaccioroosjes ertussen.
