Verse fettucine met zalm-roomsaus en broodkruim met venkelzaad
Ingrediënten
Bereidingswijze Verse fettucine met zalm-roomsaus en broodkruim met venkelzaad
Stap 1
Breng het water aan de kook met het zout.
Stap 2
Snijd de prei in de lengte in kwarten en daarna in kwart ringen.
Stap 3
Doe de prei met de wijn in een grote hapjespan.
Stap 4
Kook onafgedekt in circa 5 minuten op hoog vuur tot er een vierde van de wijn over is.
Stap 5
Voeg de room toe en laat in 5 à 10 minuten inkoken tot ongeveer de helft.
Stap 6
Zet het vuur laag en voeg de zalm toe, breng op smaak met wat extra zout en witte peper.
Stap 7
Verhit ondertussen voor het broodkruim de venkelzaadjes, de gehakte knoflook, olijfolie, wat zout en het paneermeel in een kleine koekenpan op matig vuur.
Stap 8
Houd goed in beweging en haal na een paar minuten van het vuur, net voordat het paneermeel goudbruin wordt.
Stap 9
Laat wat afkoelen, hak de dille grof en meng door het broodkruim.
Stap 10
Maak de ijsbergsla aan naar smaak.
Stap 11
Kook de fettucine in water zoals aangegeven op de verpakking.
Stap 12
Giet af en meng de pasta met de zalmsaus.
Stap 13
Serveer in warme diepe borden en strooi het broodkruim erover.
