Verse mosselen met walnotensaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Verse mosselen met walnotensaus
Stap 1
Snijd de bosui in stukjes van 1 cm en de wortel in dunne plakjes.
Stap 2
Hak de peterselie grof.
Stap 3
Spoel de mosselen in een vergiet onder stromend water en laat uitlekken.
Stap 4
Tik mosselen die niet vanzelf dichtgaan tegen het werkvlak.
Stap 5
Verwijder mosselen die dan nog niet dicht gaan en kapotte mosselen.
Stap 6
Schep de olijfolie in een mosselpan of braadpan en leg de mosselen erop.
Stap 7
Verdeel de bosui, wortel en een beetje peterselie erover.
Stap 8
Kook de mosselen in 6-8 minuten tot alle schelpen open staan, schud de pan regelmatig.
Stap 9
Schep de mosselen in diepe borden en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Stap 10
Pureer de walnoten in de keukenmachine met 100-150 ml mosselvocht en de resterende peterselie tot een saus.
Stap 11
Voeg zo nodig wat meer vocht toe.
Stap 12
Giet over elk bord met mosselen 1 eetlepel walnotensaus.
Stap 13
Geef de resterende saus er bij om de mosselen in te dippen.
Stap 14
Lekker met stokbrood en salade.
