Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Vijgenchutney
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Vijgenchutney
Stap 1
Maak de vijgen schoon, maar schil ze niet. Snijd de vijgen in stukjes. Snipper de ui.
Stap 2
Breng in een steelpan de vijgen met de ui, wijnazijn, suiker, kaneel en tijm aan de kook. Leg een lepel in de diepvries.
Stap 3
Kook de chutney op een middelhoge stand in 25 min. tot jamdikte: test of de chutney de gewenste dikte heeft door een beetje op de lepel uit de diepvries te scheppen. Vloeit de chutney van de lepel? Kook dan 5 min. door en test de chutney opnieuw.
Stap 4
Schep de warme chutney in de pot. Sluit de pot en laat omgekeerd 15 min. afkoelen. Keer de pot weer en laat verder afkoelen.
Aanvullende benodigdheden
- - schone pot
Voedingswaarden
- Energie226 kcal
- Eiwit2 g
- Koolhydraten52 g
Trefwoorden
