Viscurry ovenschotel met zoete aardappeldakje
Ingrediënten
Bereidingswijze Viscurry ovenschotel met zoete aardappeldakje
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 C. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in circa 20 minuten gaar in water met zout.
Stap 2
Rasp de schil van de limoen en pers de vrucht uit. Giet de aardappelen af en stamp met de limoenrasp en 4 el olijfolie tot een smeuïge puree.
Stap 3
Breng op smaak met peper en zout. Verhit intussen 2 el olijfolie in een hapjespan en roerbak de spinazie 3 minuten tot deze geslonken is.
Stap 4
Schep uit de pan op een bord. Verhit 1 el olijfolie in de pan en roerbak de currypasta 1 minuut. Voeg de kokosmelk toe, meng door de currypasta en breng aan de kook.
Stap 5
Neem van het vuur en breng op smaak met de vissaus, het limoensap en eventueel zout.
Stap 6
Snijd de kabeljauw in gelijke stukken en leg samen met de garnalen in een ovenschaal. Verdeel de spinazie er in porties tussen en schenk het kokoscurrymengsel erover.
Stap 7
Verdeel de zoete aardappelpuree erover en maak met een vork een mooi patroon aan de bovenkant.
Stap 8
Besprenkel met de rest van de olijfolie en bak in 20-25 minuten goudbruin in de oven. Garneer de ovenschotel met de koriander.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie809 kcal
- Eiwit25 g
- Koolhydraten61 g
- Vet49 gWaarvan verzadigd22 g
Trefwoorden
