Viskoekjes met geroosterde wortels
Ingrediënten
Bereidingswijze Viskoekjes met geroosterde wortels
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 °C. Was de winterpeen en snijd in dikke, schuine plakken. Verdeel de wortel en de aardappelschijfjes over een met bakpapier beklede bakplaat.
Stap 2
Bestrooi met 2 el kruidenmix en een beetje zout.
Stap 3
Rasp de helft van de citroen en pers het sap uit deze helft. Snijd de andere helft in parten. Voeg 1 tl citroenrasp en 1 el citroensap toe aan de wortel en aardappel.
Stap 4
Verdeel er 2 el kruidenboter over en rooster 12 - 15 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Stap 5
Snijd intussen de koolvis in stukjes. Pureer de vis samen met het ei, 1 el maïszetmeel, 1 tl citroenrasp, 1 el citroensap en 1,5 el kruidenmix in een hoge beker met de staafmixer.
Stap 6
Meng in een kom het resterende maïszetmeel met de rest van de kruidenmix, citroenrasp, zout en versgemalen peper.
Stap 7
Vorm met natte handen 8 balletjes van het vismengsel. Druk plat en wentel de viskoekjes door het gekruide maïszetmeel.
Stap 8
Verhit een koekenpan met de rest van de kruidenboter. Bak de viskoekjes 10 - 12 minuten op laag tot middelhoog vuur.
Stap 9
Keer na 7 minuten of wanneer de viskoekjes stevig aanvoelen. Houd indien nodig warm in de oven op restwarmte.
Stap 10
Serveer de viskoekjes met de geroosterde wortels en aardappelen en een partje citroen.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie513 kcal
- Eiwit26 g
- Koolhydraten55 g
- Vet18 gWaarvan verzadigd7 g
