Vlaflipje met sinaasappel, banaan en zelfgemaakte cruesli
Ingrediënten
Bereidingswijze Vlaflipje met sinaasappel, banaan en zelfgemaakte cruesli
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Maak eerst de cruesli: hak de amandelen in grove stukjes. Pers de sinaasappel uit en schenk het sap in een kom.
Stap 2
Voeg de honing en olie toe en los de honing al roerend op. Roer achtereenvolgens de havermout, amandelen en kokos door dit sausje.
Stap 3
Strijk het havermoutmengsel uit op de bakplaat en schuif deze midden in de oven. Rooster het havermoutmengsel in 6-12 minuten tot de havermout begint te kleuren en het vocht verdampt is. Schep het mengsel tussentijds twee keer door, laat dat maar over aan een volwassene.
Stap 4
Knip de abrikoosjes in kleine stukjes en meng ze samen met de rozijnen door de warme cruesli.
Stap 5
Laat de cruesli afkoelen. Rasp intussen de chocoladereep op een grove rasp.
Stap 6
Snijd de schil van de sinaasappels dik af, en snijd ze vervolgens in partjes. Pel de bananen en snijd ze in plakjes.
Stap 7
Schenk de helft van de roomyoghurt in de schaaltjes en strijk de bovenkant glad. Verdeel hier de helft van de sinaasappelpartjes over en strooi er ongeveer de helft van de cruesli over. Verdeel de helft van de vla erover.
Stap 8
Leg de helft van de plakjes banaan op de vla en verdeel de rest van de roomyoghurt erover. Hierop leg je de rest van de sinaasappelpartjes en daar strooi je weer royaal cruesli over.
Stap 9
Daarna verdeel je de rest van de vla en tot slot leg je de plakjes banaan erop en dek je het geheel af met een laagje geraspte chocolade.
