Vloerbrood met abrikozen, pompoen- en zonnebloempitten
Ingrediënten
Bereidingswijze Vloerbrood met abrikozen, pompoen- en zonnebloempitten
Stap 1
Snijd de abrikozen in stukjes.
Stap 2
Meng in een kom de bloem met de gist, kaneel en het zout.
Stap 3
Maak in het midden een kuil en schenk de honing en het water erin.
Stap 4
Meng alles tot een zacht deeg en laat dit 15 minuten staan.
Stap 5
Bestrijk het werkvlak met een beetje olie en kneed het deeg hierop in 5-10 minuten tot het soepel en elastisch wordt.
Stap 6
Vorm het deeg tot een bal en leg deze weer in de kom.
Stap 7
Laat het deeg afgedekt met plasticfolie op een warme plek 1 uur rijzen tot het volume verdubbeld is.
Stap 8
Druk het deeg weer uit op het werkvlak en verdeel de abrikozen en rozijnen en de helft van de pompoen- en de zonnebloempitten erover.
Stap 9
Rol het deeg op en kneed het fruit en de pitten door het deeg.
Stap 10
Druk het deeg uit tot een lap.
Stap 11
Rol het deeg in de lengte op en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat.
Stap 12
Bestrijk de bovenkant met wat water en strooi de rest van de pitten erover.
Stap 13
Druk ze iets in het deeg.
Stap 14
Dek het deeg losjes af met een schone met bloem bestoven theedoek en laat het deeg opnieuw 1 uur rijzen tot het in volume verdubbeld is.
Stap 15
Verwarm de oven voor op 220°C.
Stap 16
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en vernevel met de plantenspuit wat water in de oven.
Stap 17
Bak het brood in 25-30 minuten bruin en gaar.
Stap 18
Gaar brood klinkt hol als je erop klopt.
Stap 19
Laat het brood op het rooster helemaal afkoelen.
