Vol-au-vent met romige kipragout en paddenstoelen
Ingrediënten
Bereidingswijze Vol-au-vent met romige kipragout en paddenstoelen
Stap 1
Extra benodigdheden: deegroller, bakplaat, bakpapier.
Stap 2
Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 200°C (met hete luchtstand).
Stap 4
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Stap 5
Snijd de kipfilet in blokjes.
Stap 6
Snipper de ui grof.
Stap 7
Hak de paddenstoelen grof en hak de peterselie fijn.
Stap 8
Verwarm de helft van de boter in een braadpan en bak de kipblokjes rondom bruin.
Stap 9
Doe de ui en tijmblaadjes met wat zout en versgemalen zwarte peper erbij en schenk de wijn erbij.
Stap 10
Breng aan de kook en stoof het vlees met de deksel schuin op de pan in dertig minuten zachtjes gaar.
Stap 11
Leg de helft van de bladerdeeg plakjes op elkaar op een met bloem bestoven werkvlak.
Stap 12
Rol de plakjes deeg uit tot een ronde lap met een doorsnede van tweeëntwintig tot vierentwintig cm.
Stap 13
Leg de ronde lap deeg op de bakplaat.
Stap 14
Snijd de andere deeglapjes in repen van anderhalve cm breed.
Stap 15
Leg de repen langs de rand van de ronde lap, maak zo een rand van vier tot vijf repen dik.
Stap 16
Klop de ei los.
Stap 17
Bestrijk de rand met ei.
Stap 18
Prik met een vork in de bodem heel veel gaatjes.
Stap 19
Schuif de bakplaat een richel onder het midden in de oven.
Stap 20
Bak de bladerdeeg in twintig tot vijfentwintig minuten goudbruin en gaar.
Stap 21
Verwarm intussen in een koekenpan de resterende boter en bak op hoog vuur de paddenstoelen al omscheppend bruin.
Stap 22
Sprenkel het citroensap erover en laat het vocht verdampen.
Stap 23
Roer de paddenstoelen en room door de kipragout en laat alles nog vijf tot tien minuten zachtjes stoven.
Stap 24
Breng op smaak met zout en peper.
Stap 25
Zet de gebakken vol-au-vent voorzichtig op een platte schaal en schep de ragout erin.
