Volkoren spaghetti met aubergine
Ingrediënten
Bereidingswijze Volkoren spaghetti met aubergine
Stap 1
Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig.
Stap 2
Snij de aubergines in blokjes en schep de blokjes erdoor en bak ze al omscheppend vier minuten tot ze beginnen te kleuren.
Stap 3
Snij de tomaten in stukjes en halveer de olijven.
Stap 4
Voeg de tomaatstukjes, olijven, kappertjes en een eetlepel oregano toe en laat alles ruim een kwartier zachtjes sudderen tot het een lekkere saus wordt.
Stap 5
Kook intussen de volkoren spaghetti in een pan met ruim water met wat zout in twaalf minuten beetgaar.
Stap 6
Voeg na tien minuten sudderen van de saus een soeplepel van het pastakookvocht aan de saus toe en roer goed door.
Stap 7
Giet de pasta af en verdeel over de pastaborden.
Stap 8
Schep de auberginesaus erop.
Stap 9
Schep in het midden een flinke lepel Griekse yoghurt en garneer met Parmezaanse kaas en oreganoblaadjes.
