Vrolijk Moederdag ontbijtje
Ingrediënten
Bereidingswijze Vrolijk Moederdag ontbijtje
Stap 1
Leg de aardbeien in een vergiet en spoel ze af onder koud stromend water.
Stap 2
Laat de aardbeien goed uitlekken.
Stap 3
Boen intussen de sinaasappel onder stromend water schoon en droog hem weer goed af.
Stap 4
Rasp met een fijne rasp de oranje schil er dun af.
Stap 5
Halveer de sinaasappel en pers de vrucht uit.
Stap 6
Doe de mascarpone in een kom.
Stap 7
Voeg de poedersuiker en twee tot drie eetlepels sinaasappelsap toe en roer de mascarpone tot een romig mengsel.
Stap 8
Roer ook de sinaasappelrasp erdoor.
Stap 9
Snijd zes aardbeien in de lengte in vieren.
Stap 10
Snijd daarna de rest van de aardbeien in stukjes.
Stap 11
Schep de stukjes aardbei door de mascarpone.
Stap 12
Rooster de sneetjes brood per twee tegelijk in de broodrooster.
Stap 13
Of bestrijk de sneetjes aan beide kanten dun met boter en rooster ze in een hete grillpan tot ze aan beide kanten mooie bruine strepen hebben.
Stap 14
Snijd de sneetjes brood schuin doormidden.
Stap 15
Bestrijk elk half sneetje royaal met de aardbeienmascarpone.
Stap 16
Leg op per bord drie sneetjes en strooi er chocoladevlokken en glittersuiker over.
Stap 17
Garneer tot slot elk sneetje met twee stukjes aardbei.
