Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Walnotentaart
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Walnotentaart
Stap 1
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 210 °C. Rol het bladerdeeg uit.
Stap 2
Halveer het bladerdeeg en leg de twee helften op elkaar.
Stap 3
Rol het deeg met een deegroller uit (bestuif indien nodig met bloem) en snijd van het deeg een cirkel (met behulp van een gebaks- of ontbijtbord) ter grootte van 18 cm Ø.
Stap 4
Bak in 15 minuten goudbruin en krokant in de oven.
Stap 5
Verhit in een steelpan met dikke bodem de suiker met 80 ml water en breng aan de kook. Laat 5 tot 10 minuten doorkoken tot de suiker is opgelost en de karamel goudgeel kleurt.
Stap 6
Voeg de boter en slagroom toe en kook 2 minuten al roerend tot een dikke karamelsaus.
Stap 7
Voeg de walnoten toe en schep om. Schep de walnotenkaramel op de taartbodem. Laat afkoelen en serveer.
Aanvullende benodigdheden
- - deegroller
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie440 kcal
- Eiwit5 g
- Koolhydraten32 g
- Vet32 gWaarvan verzadigd12 g
