Warme aardappelsalade
Ingrediënten
Bereidingswijze Warme aardappelsalade
Stap 1
Verwarm de oven voor op 210 °C. Borstel de aardappelen schoon onder de kraan, halveer de grote exemplaren en snijd in kwarten.
Stap 2
Dep de aardappelen droog met keukenpapier en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Stap 3
Besprenkel met 2 el olijfolie en een beetje zout. Bak de aardappelen in 35 minuten knapperig gaar in de oven.
Stap 4
Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat schrikken onder koud stromend water.
Stap 5
Splits 2 eieren en meng de eidooiers in een maatbeker met de mosterd en de witte wijnazijn.
Stap 6
Meng met de staafmixer en voeg beetje bij beetje de resterende olijfolie toe tot een dunne mayonaise ontstaat.
Stap 7
Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 8
Haal de aardappelen uit de oven en schep in een ruime schaal.
Stap 9
Snijd de bosui in dunne, schuine ringen.
Stap 10
Meng de mayonaise, bosui, en de kappertjes door de aardappelen. Pel de eieren en snijd ze in kwarten.
Stap 11
Schep de aardappelsalade om met de rucola. Garneer met partjes hardgekookt ei.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat
- - bakpapier
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie969 kcal
- Eiwit9 g
- Koolhydraten53 g
- Vet78 gWaarvan verzadigd12 g
Trefwoorden
