Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Warme bananensplit
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Warme bananensplit
Stap 1
Pel de bananen en halveer in de lengte. Smelt in een koekenpan de boter met 50 gr suiker. Bak hierin de bananen 4 minuten per kant tot ze gekarameliseerd zijn.
Stap 2
Klop met de handmixer 150 ml slagroom met 1 el suiker stijf.
Stap 3
Smelt in een steelpan met dikke bodem de resterende suiker met 1 el water tot de suiker gesmolten is.
Stap 4
Voeg de resterende ongeslagen slagroom toe (verwarm eventueel kort voor) en roer op middelhoog vuur tot een egale karamelsaus.
Stap 5
Verdeel de bananen over 4 diepe borden. Voeg de achtergebleven bananenkaramel toe aan de romige karamelsaus en verwarm in de saus.
Stap 6
Schep bolletjes slagroom bij de banaan en schenk de warme karamelsaus over de slagroom en de banaan.
Stap 7
Schep met een warme ijslepel 2 bollen ijs op elk bord en serveer direct.
Aanvullende benodigdheden
- - handmixer
Voedingswaarden
- Energie777 kcal
- Eiwit7 g
- Koolhydraten67 g
- Vet53 gWaarvan verzadigd31 g
Trefwoorden
