Warme beenham met persillade en gevulde aardappel
Ingrediënten
Bereidingswijze Warme beenham met persillade en gevulde aardappel
Stap 1
Hak de teentjes knoflook fijn.
Stap 2
Snijd de sneetjes wit brood in kleine blokjes.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 4
Wrijf de beenham in met zout en peper en een derde van de olijfolie.
Stap 5
Leg in een passende, vrij kleine ovenschaal en braad 45 minuten in de oven.
Stap 6
Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak er de knoflook 30 seconden in.
Stap 7
Voeg het brood toe en bak het al omscheppend bruin.
Stap 8
Voeg van het vuur af de peterselie toe.
Stap 9
Laat afkoelen en kruimel er de geitenkaas door.
Stap 10
Breng het op smaak met peper en zout.
Stap 11
Zet de ovengrill aan.
Stap 12
Snij de ham in plakken en leg hem terug in de ovenschaal.
Stap 13
Verdeel er het broodkruimmengsel over en zet de schaal circa 8 minuten onder de grill, tot de geitenkaas gesmolten is.
Stap 14
Was de ongeschilde aardappels en kook ze in een pan met water in ongeveer 20 minuten gaar.
Stap 15
Haal ze uit het water en verpak ze in aluminiumfolie.
Stap 16
Gebruik alleen het wit en lichtgroen van de prei.
Stap 17
Snij dat grof, was het en droog in de slacentrifuge.
Stap 18
Verwarm de boter in de pan en voeg de prei toe, plus het water en het bouillonblokje.
Stap 19
Kook zachtjes gaar in 15 minuten.
Stap 20
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 21
Pak de aardappelen in aluminiumfolie en bak ze 8 minuten.
Stap 22
Haal ze uit de oven, vouw de folie open en snij een diep kruis in de aardappelen.
Stap 23
Druk met uw vingers de opening open tot een bloem en verdeel er het preimengsel in, met wat stoofvocht.
