Watermeloenijsjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Watermeloenijsjes
Stap 1
Snijd aan de bolle kant van de watermeloen een klein kapje af. Zet de watermeloen rechtop op een plank.
Stap 2
Schep met de ijsbolletjestang bollen vruchtvlees uit de watermeloen.
Stap 3
Zet een schaal op de weegschaal, stel op nul en weeg vervolgens 250 gram (voor 6 ijsjes) watermeloen af.
Stap 4
Halveer de sinaasappel en pers beide helften op de citruspers uit.
Stap 5
Doe de bollen watermeloen in de blender en schenk het sinaasappelsap erbij. Meng alles draaiend op de hoogste stand tot een dikke puree.
Stap 6
Schenk de watermeloenpuree in een grote maatbeker. Voeg de suiker toe en roer goed tot alle suiker helemaal is opgelost.
Stap 7
Zet de ijsvormpjes in de houder en schenk de watermeloenpuree erin. Vul de vormpjes tot 0,5 cm onder de rand. Klem de stokjes erin.
Stap 8
Zet de houder met ijsvormpjes in de diepvries en laat de ijsjes in 3-4 uur door en door bevriezen
Stap 9
Houd een ijsvormpje heel even onder lauwwarm water en trek de ijsjes uit de vormpjes.
Aanvullende benodigdheden
- - ijsbolletjestang
- - weegschaal
- - blender of keukenmachine
- - citruspers
- - maatbeker (1 liter)
- - ijsvormpjes (inhoud ca. 50-60 ml)
Voedingswaarden
- Energie90 kcal
- Koolhydraten22 g
