Watermeloensalade
Ingrediënten
Bereidingswijze Watermeloensalade
Stap 1
Extra benodigdheden: afsluitbare slaschaal.
Stap 2
Hak de oregano grof.
Stap 3
Laat de mozzarella goed uitlekken.
Stap 4
Snijd e paprika in dunne reepjes.
Stap 5
Pel de ui, snijd hem in vieren en snijd de stukken in flinterdunne plakken.
Stap 6
Haal de reepjes ui uit elkaar en doe ze over in een kommetje.
Stap 7
Schenk er tweederde van de azijn over en laat de ui reepjes zo twee tot drie uur staan tot ze zacht en mooi roze zijn.
Stap 8
Snijd de watermeloen in plakken van drie cm dik.
Stap 9
Leg de plakken plat neer en snijd de schil eraf.
Stap 10
Snijd de plakken watermeloen in blokjes van drie cm.
Stap 11
Klop in de slaschaal een dressing van de rest van de wijnazijn met de olijfolie, oregano en wat zout en versgemalen zwarte peper en schep de blokjes watermeloen erdoor.
Stap 12
Zet de watermeloensalade zeker een uur afgedekt in de koelkast.
Stap 13
Snijd de bollen mozzarella in blokjes en laat deze op een laag keukenpapier goed uitlekken.
Stap 14
Snijd de paprika in dunne reepjes en halveer de reepjes.
Stap 15
Halveer de cherrytomaatjes.
Stap 16
Laat vlak voor het opdienen de uienringetjes even in een zeef uitlekken en schep ze met de mozzarella, paprika en tomaat door de watermeloensalade.
Stap 17
Schep ter plekke de rucola erdoor.
