Wintersalade
Ingrediënten
Bereidingswijze Wintersalade
Stap 1
Pel de ui en snijd hem in dunne ringen.
Stap 2
Leg de uiringen in een kommetje en schenk de azijn erop.
Stap 3
Laat dit tenminste 2 uur marineren.
Stap 4
Snijd de puntjes van de haricots verts, halveer ze en kook ze in ruim water met wat zout in 6-8 minuten beetgaar.
Stap 5
Spoel ze in een zeef onder koud water en laat ze uitlekken.
Stap 6
Schaaf de venkel in dunne reepjes.
Stap 7
Was de lollo rosso, maak de bladeren droog en scheur ze in stukken.
Stap 8
Meng in een grote slaschaal de lollo rosso met veldsla, rucola, haricots verts en venkel.
Stap 9
Bewaar de salade tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Stap 10
Klop in een kommetje een dressing van een eetlepel azijn van de uimarinade, mosterd, olie en wat zout en peper.
Stap 11
Bereiden: Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Stap 12
Meng de avocado met de uitgelekt bonen en paprikareepjes door de salade en sprenkel de dressing erover.
Stap 13
Garneer met de rode uiringen.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie205 kcal
- Eiwit4 g
- Koolhydraten7 g
- Vet17 gWaarvan verzadigd2 g
Trefwoorden
