Winterse BLT salade met geschroeide tomaatjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Winterse BLT salade met geschroeide tomaatjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Stap 2
Schil de aardappelen en snijd deze in kleine blokjes en spoel af onder de kraan.
Stap 3
Breng de aardappelen aan de kook in een laagje water met wat zout en laat circa 10 minuten zachtjes koken tot de stukjes beetgaar zijn.
Stap 4
Giet af, spoel kort af met koud water en laat goed uitlekken.
Stap 5
Breng een pannetje water aan de kook en doe de eieren erin.
Stap 6
Laat 6 minuten koken en laat ze dan schrikken onder de ijskoude kraan.
Stap 7
Laat de eieren verder afkoelen in het koude water.
Stap 8
Snijd ondertussen de augurken in blokjes.
Stap 9
Schil de appel en snijd ook in blokjes, meng deze direct met de augurk.
Stap 10
Roer dit mengsel voorzichtig door de aardappelblokjes.
Stap 11
Meng daarna de mosterd en mayonaise erdoor, maak de salade op smaak met peper en zout.
Stap 12
Zet tot gebruik afgedekt in de koeling.
Stap 13
Leg de plakken spek naast elkaar op een bakplaat met bakpapier.
Stap 14
Bak het spek circa 10 minuten in het midden van de oven tot het krokant wordt en breek eventueel in grote stukken.
Stap 15
Schil de eieren en snijd ze doormidden.
Stap 16
Verdeel de aardappelsalade over diepe borden, leg hierop de eieren en spek.
Stap 17
Snijd de tomaatjes overdwars doormidden en bestrooi met zout.
Stap 18
Verhit een antiaanbakpan tot gloeiend heet en wrijf de bodem in met iets zonnebloemolie.
Stap 19
Gebruik hiervoor een stevige prop keukenpapier.
Stap 20
Bak direct de snijkant van de tomaatjes 10 à 20 seconden.
Stap 21
Maak de rucola aan met iets olijfolie en zout.
Stap 22
Garneer de salade met de tomaatjes, spek, rucola en walnoten.
