Winterse roodfruittrifle
Ingrediënten
Bereidingswijze Winterse roodfruittrifle
Stap 1
Week de blaadjes gelatine 10 minuten in een kom met koud water.
Stap 2
Verwarm de helft van het roodfruitsap met de suiker in een steelpan tot aan het kookpunt.
Stap 3
Knijp de blaadjes gelatine goed uit en los ze al roerend op in het warme sap.
Stap 4
Roer ook de rest van het sap en 2/3 wijn erdoor.
Stap 5
Laat het mengsel afkoelen tot het gelei-achtig wordt.
Stap 6
Snijd de stoofpeertjes in stukjes en verdeel ze met de bevroren frambozen en bosbessen op de bodem van de schaal.
Stap 7
Schenk het gelatinemengsel erover en laat de pudding in de koelkast in 1 uur stevig worden.
Stap 8
Snijd het vanillestokje open en schraap het zwarte merg eruit.
Stap 9
Klop in een kom de slagroom met poedersuiker en het vanillemerg stijf. Klop ook de mascarpone erdoor.
Stap 10
Knip de bitterkoekjes in kleine stukjes, de cake in blokjes en verdeel ze over de roodfruitpudding.
Stap 11
Sprenkel er de resterende zoete wijn over en strijk het roommengsel erover uit.
Stap 12
Zet de schaal tenminste 1 uur of tot gebruik in de koelkast.
Stap 13
Neem de schaal uit de koelkast en garneer de trifle met de kerstchocolaatjes.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie640 kcal
- Eiwit6 g
- Koolhydraten54 g
- Vet41 gWaarvan verzadigd24 g
Trefwoorden
