Witlof met pistache en feta uit de oven
Ingrediënten
Bereidingswijze Witlof met pistache en feta uit de oven
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de struikjes witlof in de lengte. Snijd voorzichtig een dun plakje van het stronkje, de blaadjes moeten wel aan elkaar blijven zitten.
Stap 2
Verwarm de olijfolie in een hapjespan en leg de halve struikjes witlof op de snijkant in de pan. Bak de struikjes 2 minuten. Doe het deksel op de pan en smoor de witlof op matig hoog vuur afgedekt in 4-6 minuten beetgaar. Keer de struikjes voorzichtig na 2-3 minuten.
Stap 3
Rasp intussen de oranje schil dun van de sinaasappel en pers de sinaasappel uit. Pel de pistachenootjes en hak ze grof. Hak de peterselie fijn en verkruimel de feta. Meng in een kom de pistachenootjes met peterselie, sinaasappelrasp en feta.
Stap 4
Neem de struikjes één voor één uit de pan. Laat ze even boven de pan uitlekken en leg ze met de snijkant naar boven om en om in de ovenschaal. Strooi het pistachenoten-fetamengsel erover en schenk het sinaasappelsap op de bodem. Schuif de schaal in de oven en bak de witlof in 20 minuten goudbruin en gaar. Lekker met aardappelpuree.
Aanvullende benodigdheden
- - grote rechthoekige lage ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie295 kcal
- Eiwit13 g
- Koolhydraten8 g
- Vet23 gWaarvan verzadigd10 g
Trefwoorden
