Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Witlofcaesarsalade met blauwe kaas
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Witlofcaesarsalade met blauwe kaas
Stap 1
Verwijder het kontje van de witlofstronken en snijd in reepjes. Snijd de gerookte kipfilet in reepjes. Hak de bieslook fijn.
Stap 2
Verkruimel de blauwe kaas en prak fijn met een vork. Meng met de bieslook, Griekse yoghurt en rodewijnazijn. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Snijd de korstjes van het witbrood en snijd de plakken in blokjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de croutons om en om goudbruin en krokant.
Stap 4
Meng de dressing met de witlof en schep in 4 borden. Verdeel de gerookte kip, rode druiven en de croutons erover.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie292 kcal
- Eiwit15 g
- Koolhydraten25 g
- Vet14 gWaarvan verzadigd6 g
Trefwoorden
