Witlofrolletjes met zalm
Ingrediënten
Bereidingswijze Witlofrolletjes met zalm
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 ℃. Schil de pastinaak en de aardappelen en snijd in blokjes. Kook samen in water met zout in 15 minuten gaar en giet af.
Stap 2
Voeg de helft van de roomkaas toe en stamp met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 3
Breng een pan met water en zout aan de kook. Halveer de witlofstronkjes, verwijder de bittere kern en kook in 5 minuten gaar. Giet af en laat uitlekken.
Stap 4
Snijd de gerookte zalm in brede repen en wikkel de zalm om de witlof. Schep de puree in een ovenschaal en leg hierop de witlofrolletjes.
Stap 5
Roer de rest van de kruidenkaas los met 1 el lauwwarm water en schenk over de rolletjes. Bestrooi met versgemalen peper en het paneermeel.
Stap 6
Verwarm de schotel 10 minuten in de oven tot een goudbruin korstje.
Aanvullende benodigdheden
- - pureerstamper
Voedingswaarden
- Energie350 kcal
- Eiwit15 g
- Koolhydraten43 g
- Vet11 gWaarvan verzadigd5 g
Trefwoorden
