Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Witlofslade met makreel en sinaasappel
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Witlofslade met makreel en sinaasappel
Stap 1
Snijd de struikjes in stukken van 3 cm breed en maak de blaadjes los. Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Vang hierbij het sap uit de sinaasappels op.
Stap 2
Klop in een kom de azijn met 2 eetlepels sinaasappelsap, olie, mosterd, wat zout en versgemalen peper tot een dressing. Schep de stukken witlof met rucola en sinaasappelpartjes luchtig door de dressing.
Stap 3
Verdeel de makreelfilet in stukjes. Schep de salade in diepe borden en leg de stukjes makreel erop. Lekker met bruine bolletjes.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie340 kcal
- Eiwit12 g
- Koolhydraten7 g
- Vet29 gWaarvan verzadigd4 g
