Witte asperges met groene basilicumsaus en ham
Ingrediënten
Bereidingswijze Witte asperges met groene basilicumsaus en ham
Stap 1
Extra nodig: blender en platte schaal, voorverwarmd.
Stap 2
Rasp en pers de sinaasappel.
Stap 3
Leg de asperges één voor één op een plank.
Stap 4
Schil ze met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden, draai de asperge steeds een slag.
Stap 5
Schil de onderkant net iets dikker.
Stap 6
Snijd de houtachtige onderkanten van de asperges.
Stap 7
Leg de asperges in een hapjespan met ruim kokend water met wat zout.
Stap 8
Kook de asperges afgedekt 5 minuten.
Stap 9
Draai daarna het vuur uit en laat de asperges afgedekt nog 10-15 minuten in het warme vocht staan.
Stap 10
Halveer intussen de plakken ham in de lengte en rol ze op.
Stap 11
Doe de basilicum (blaadjes met steeltjes) in de blender.
Stap 12
Voeg sinaasappelrasp en –sap met de mosterd, crème fraîche en wat zout en peper toe.
Stap 13
Meng alles al draaiend op de hoogste stand tot een lichtgroene saus.
Stap 14
Schenk de saus in een steelpan en verwarm al roerend op matig hoog vuur.
Stap 15
Laat het niet koken.
Stap 16
Neem de asperges met een schuimspaan uit het vocht.
Stap 17
Laat ze goed uitlekken en leg ze op de warme platte schaal.
Stap 18
Schenk de basilicumsaus erover en leg de rolletjes ham eromheen.
Stap 19
Garneer met toefjes basilicum.
Stap 20
Lekker met gekookte krieltjes.
