Witte chocoladepudding met bruine chocoladeroom
Ingrediënten
Bereidingswijze Witte chocoladepudding met bruine chocoladeroom
Stap 1
Laat de gelatine 10 minuten weken in een kom met ruim koud water.
Stap 2
Verwarm de melk in een pan en voeg de stukjes chocolade toe.
Stap 3
Laat de chocolade al roerend smelten.
Stap 4
Knijp de blaadjes gelatine goed uit en los ze al roerend op in het warme chocolademengsel.
Stap 5
Zet de pan in een bak met koud water en laat het mengsel afkoelen tot het geleiachtig wordt.
Stap 6
Klop in een kom 2/3 van de slagroom stijf met 2/3 poedersuiker.
Stap 7
Spatel de room luchtig, maar goed door het chocolademengsel en doe het mengsel over in de puddingvorm.
Stap 8
Strijk de bovenkant glad en laat de pudding in de koelkast in 3-4 uur stevig worden.
Stap 9
Meng in een kom de overige slagroom met de resterende poedersuiker en de cacaopoeder en klop dit mengsel stijf tot een bruine room.
Stap 10
Doe de room over in de spuitzak en leg deze tot gebruik in de koelkast.
Stap 11
Maak de bovenrand van de pudding los door er met uw wijsvinger op te drukken.
Stap 12
Leg een platte schaal op de vorm, keer ze samen en schud even.
Stap 13
Laat de pudding op de schaal glijden.
Stap 14
Garneer de pudding met toefjes chocoladeroom, zilverparels en kerstsnoepjes.
