Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Wittebonensoep met gebakken chorizo en rucola
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Wittebonensoep met gebakken chorizo en rucola
Stap 1
Benodigdheden: Staafmixer.
Stap 2
Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig.
Stap 3
Roer de witte bonen met vocht en de oregano of tijm erdoor.
Stap 4
Bak alles twee minuten op matig hoog vuur.
Stap 5
Schenk de bouillon erbij en laat de soep tien minuten zachtjes koken.
Stap 6
Snij de chorizo in plakjes en bak deze intussen in een koekenpan op matig hoog vuur knapperig.
Stap 7
Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Stap 8
Bewaar het uitgesmolten chorizovet.
Stap 9
Pureer de soep met de staafmixer mooi glad.
Stap 10
Verdun zo nodig met nog een beetje bouillon of water.
Stap 11
Breng de soep op smaak met wat zout en peper.
Stap 12
Schep de soep in wijde kommen en leg in het midden een pluk rucola en plakjes chorizo.
Stap 13
Druppel het chorizovet eromheen in de soep.
Stap 14
Lekker met focaccia of bruin stokbrood.
