Wortelstamppotje met bosui en gebakken visburgers
Ingrediënten
Bereidingswijze Wortelstamppotje met bosui en gebakken visburgers
Stap 1
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Stap 2
Schil de wortels met een dunschiller en snijd ze in plakjes van 1 cm dik.
Stap 3
Snijd de bosuitjes (ook het groen) in plakjes van 1 cm dik.
Stap 4
Hak de peterselie fijn.
Stap 5
Pers de sinaasappel.
Stap 6
Verwarm de helft van de boter in een pan.
Stap 7
Schep de aardappel en wortel met wat zout erdoor en voeg 25 ml per persoon water toe.
Stap 8
Smoor afgedekt 10 minuten.
Stap 9
Schep de bosui erdoor en smoor nog 2-3 minuten.
Stap 10
Verwarm de rest van de boter in een koekenpan en bak de visburgers in 6-8 minuten goudbruin en gaar.
Stap 11
Houd ze warm onder aluminiumfolie.
Stap 12
Roer het sinaasappelsap en de mosterd door het bakvet en laat inkoken tot een lekkere jus.
Stap 13
Stamp het wortelmengsel tot een grove stamppot, roer de peterselie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Stap 14
Schep op borden en maak in het midden een kuiltje.
Stap 15
Schep de jus erin.
Stap 16
Leg de visburgers naast het stamppotje.
