Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Yoghurtijs met chocola en bitterkoekjes
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Yoghurtijs met chocola en bitterkoekjes
Stap 1
Klop in een grote kom de slagroom met de handmixer stijf en voeg al kloppend de yoghurt en suiker toe.
Stap 2
Blijf kloppen tot het een stevige crème wordt en de suiker is opgenomen.
Stap 3
Spatel er twee derde van de in stukjes geknipte bitterkoekjes en een derde van de in stukjes gehakte chocolade door.
Stap 4
Doe het yoghurtmengsel over in de diepvriesdoos en laat het in de vriezer in 2 uur bijna bevriezen.
Stap 5
Schep het mengsel met een vork goed door en schraap daarbij ook het al gevormde ijs van de wand.
Stap 6
Laat het yoghurtijs in nog 2 uur helemaal bevriezen en schep het elk half uur goed door.
Stap 7
Hierdoor krijgt het ijs een mooi fijne structuur.
Stap 8
Schep het ijs met een bolletjestang in schaaltjes en strooi de achtergehouden bitterkoekjes en chocolade erover.
